Werkstatt Eisinger, Wolverven, Workshop, Verfworkshop, Verfdag, Leslie Eisinger, Workshop Wol verven.

Workshop Wol Verven

In deze workshop leer je wol verven met zuurverf. Om de basis van het wol verven een goede basis te geven komt ook de basis van de kleurentheorie aan bod. Met deze kennis ben je zelf in staat (nagenoeg) iedere kleur te mengen. Hiermee gaat een wereld van kleur open, en kan je iedere mogelijke kleur en kleurencombinatie maken.

De workshop wordt gehouden in het atelier in Rotterdam Overschie. Dit ruime en lichte atelier wordt helemaal ingericht om te verven, dus verwacht een optimale verfdag. Tijdens de workshop verven we kleurstalen met het bijbehorende recept en kun je zelf twee strengen sokkenwol verven naar eigen inzicht.

De eerstvolgende workshop wordt gehouden op dinsdag 22 januari van 10:00 tot 16:00 uur. De volgende mogelijkheid is zaterdag 16 maart, ook van 10:00 tot 16:00. Interesse? Schrijf je in via de webwinkel. Er is ruimte voor maximaal 10 personen

De gebruikte verf in de workshop is zuurverf. Dit is een synthetische verfstof die netjes uitgebalanceerd is, waar heel weinig van nodig is, en helemaal wordt opgenomen door de wol (bij correct gebruik). Het afval water bevat geen (zware) metalen en het water mag door de afvoer gespoeld worden. De resultaten zijn voorspelbaar en kleurecht. Als hulpmiddel wordt alleen een zwak zuur gebruikt (citroenzuur).