Wol verven in twee delen

De workshop wol verven krijgt vanaf mei een nieuwe vorm.⁣Deze nieuwe workshop is korter en de focus ligt bij slechts één onderwerp. In één middag, van 13:00 tot 16:00 leer je de basis van het wol verven. In deze workshop leer je hoe het wol verven werkt en het maken van recepten. ⁣Daarnaast komt er een nieuwe workshop bij, ook van 13:00 tot 16:00. In deze workshop leer je verschillende verf-methodes.⁣⁣ Er zijn twee data gepland in mei en juni, maar ook voor deze workshop geldt: andere data (en tijden) zijn mogelijk op afspraak! Dit kan al voor een groep vanaf 3 personen.

In de eerste workshop gaan we aan de slag met de basis van het wol verven. We verven basiskleuren en vullen daarna de kleuren aan tot een hele kleurencirkel. Met deze werkwijze leer je recepten lezen en maken.
In de basis workshop gaan we ook nog aan de slag met een kleur-gradient.
Na deze workshop ben je zelfstandig in staat om wol te verven, recepten te lezen en maken. Dat betekent dat je de kleuren kunt reproduceren, onmisbare kennis voor iedere verver.

De tweede workshop is helemaal toegewijd aan de verschillende technieken. Het experiment staat hierin centraal.
Deze workshop is alleen te volgen als je de basis-workshop gevolgd hebt.

Posted by Leslie in Nieuws
Workshop Wol Verven

Workshop Wol Verven

In deze workshop leer je wol verven met zuurverf. Om de basis van het wol verven een goede basis te geven komt ook de basis van de kleurentheorie aan bod. Met deze kennis ben je zelf in staat (nagenoeg) iedere kleur te mengen. Hiermee gaat een wereld van kleur open, en kan je iedere mogelijke kleur en kleurencombinatie maken.

De workshop wordt gehouden in het atelier in Rotterdam Overschie. Dit ruime en lichte atelier wordt helemaal ingericht om te verven, dus verwacht een optimale verfdag. Tijdens de workshop verven we kleurstalen met het bijbehorende recept en kun je zelf twee strengen sokkenwol verven naar eigen inzicht.

De eerstvolgende workshop wordt gehouden op dinsdag 22 januari van 10:00 tot 16:00 uur. De volgende mogelijkheid is zaterdag 16 maart, ook van 10:00 tot 16:00. Interesse? Schrijf je in via de webwinkel. Er is ruimte voor maximaal 10 personen

De gebruikte verf in de workshop is zuurverf. Dit is een synthetische verfstof die netjes uitgebalanceerd is, waar heel weinig van nodig is, en helemaal wordt opgenomen door de wol (bij correct gebruik). Het afval water bevat geen (zware) metalen en het water mag door de afvoer gespoeld worden. De resultaten zijn voorspelbaar en kleurecht. Als hulpmiddel wordt alleen een zwak zuur gebruikt (citroenzuur). 

Posted by Leslie in Nieuws
Breimiddag en Sample sale

Breimiddag en Sample sale

Kom gezellig breien bij Werkstatt Eisinger in Rotterdam. Op 25 november van 13:00 tot 16:00 is het gratis inloop in mijn atelier.
Het is dan ook mogelijk de breipakketten en strengen wol van LESLIE X CELINE in het echt te bezichtigen en aan te schaffen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Tevens is er sample sale.. Dus ben je nog op zoek naar een cadeau voor de feestdagen, of een prachtige omslagdoek voor jezelf. Dit is je kans.

Posted by Leslie in Nieuws
Load more