Megurumi, amigurumi haakpatroon

MEgurumi is een feit

Na een jaar keihard werken is het zo ver. MEgurumi.nl is life, en dat is een hele prestatie.

MEgurumi is ’s werelds eerste amigurumi-web-applicatie. Dat is een hele mond vol, maar waar het op neer komt is dat MEgurumi een website is die je eigen pop kan omzetten tot een haakpatroon, helemaal automatisch!

Dit is Miepie, Miepie is een voorbeeld van een pop die ontworpen is met MEgurumi. Je stelt zelf een pop samen, dat doe je door te klikken en slepen. Ga zo lang door met klikken en slepen tot je een pop hebt gemaakt die naar jou wens is. Vervolgens sla je de pop op, na betaling kan je de pop downloaden.

Wat komt er allemaal kijken bij de ontwikkeling van zo’n project? Heel erg veel. Dingen die je zelf kan doen op de automatische piloot moet je helemaal ontrafelen. Hoe geef je zo’n pop weer, en hoe maak je daar dan weer een patroon van. Vervolgens moet je uitpluizen hoe je de notatie van zo’n patroon aanpakt. Want dat kan automatisch heel lelijk worden…. De voorwaarde van een haakpatroon, lijkt mij, is dat het ook nog leuk is om te maken. Dat is volgens mij goed gelukt met MEgurumi. Ik heb mijn eigen haak-notatie ontwikkeld en die werkt goed.

Ik ben er heel trots op. Na een jaar hard werken draait de website. Maar er is nog veel te doen en ontwikkelen, ik ben in ieder geval nog niet klaar met dit concept. Dus houdt de site in de gaten en schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

Ben je ook zo benieuwd naar MEgurumi? Ga dan snel naar de website en probeer het zelf.